Privacy Policy

PRIVACY NOTICE UNDER THE PERSONAL DATA PROTECTION ACT 2010

This Notice sets out how Alpha Catalyst Consulting Sdn. Bhd. as the software provider, and Global Entrepreneurship Movement as the event organiser collect, store and handle personal information (as defined below) of individuals in accordance with the Personal Data Protection Act 2010 ("PDPA") and the laws of Malaysia through the usage of its Platform. Please read this Notice to understand how we use the personal information we may collect from you. By providing your Personal Information to us, you are consenting to this Notice and the collection, use, access, transfer, storage and processing of your personal information as described in this Notice.

1. This Notice indicates:

a. The personal information we collect

b. How we collect your personal information

c. The purpose of collecting your personal information

d. When we disclose your personal information

e. Your right to access and correct your personal information

2. Defining Personal Information

Personal information refers to any information which relates directly or indirectly to you. This includes any information that can be used to distinguish, identify or contact you. Although the precise details of the Personal Information collected will vary according to the specific purpose, we may typically collect the following Personal Information from or in relation to you: Name, e-mail, position and company.

3. When and how we collect your Personal Information

The user-supplied information is collected through the registration process and during the user interactions with the Platform.

Other than Personal Information that you have given us directly, our web servers may automatically (i.e., not by registration) collect non-personal data (e.g. type of Internet browser and operating system used, log in dates, average time spent on the site, pages viewed) through the use of ‘cookies’. We may use this data and share it with your Organization to monitor the functionality and administration of the Platform.

Cookies

When you view this Platform, we may store some data on your computer in the form of a “cookie” to automatically recognize your personal computer next time you visit.

Cookies are small text files that are placed on your computer or other access device by websites that you visit. They are widely used in order to make websites work, or work more effectively, as well as to provide information to the owners of the websites. Cookies can help us in many ways, for example, by allowing us to tailor a website to better match your interests or to store your password to save you having to re-enter it each time.

If you do not wish to receive cookies, please configure your Internet browser to erase all cookies from your computer’s hard drive, block all cookies or to receive a warning before a cookie is stored.

4. The purpose of Personal Information collected

Personal information that you provide to us voluntarily on our Platform will be processed for the following purposes (“Purposes”):

  • to record and verify your identity within your organization;
  • to create a user account for you;
  • to process and conduct on-going analysis based on your organization’s needs
  • to improve and enhance the Platform for the benefit of our existing and future clients
  • to prepare reports and publications where non-personally identifying information may be included.
  • 5. Use and Disclosure

    We are responsible for the Personal Information under our control and take every measure to provide protection for them. We disclose or may disclose your personal data to [corporations, business partners, service providers, governmental departments and/or agencies, regulatory and/or statutory bodies and any such third party requested or authorized by your Organisation or you] for the Purposes. We do not share your Personal Information for commercial purpose without consent.

    6. Compulsory Personal Information

    It is obligatory that you supply us your Name, e-mail, designation and company name (collectively, “compulsory personal information”). If you fail to supply us the compulsory personal information or provide us with inaccurate information, we may refuse to process your personal data for any of the Purposes.

    You are responsible for ensuring that the information you provide us is accurate, complete, not misleading and is kept up to date.

    We may require your assistance if the personal data relating to other persons is required to process your personal data for the Purposes and you hereby agree to use your best endeavors to assist us when required.

    7. Your rights to access and correct your personal information

    You will be able to access and change your Personal Information that is displayed in ‘My Profile’ settings of the Platform for the agreed duration of use of the Platform by your Organization.

    Any Personal Information supplied by you will be retained by us as long as necessary for the fulfillment of the purposes stated in (4) above or is required to satisfy legal regulatory, accounting requirements or to protect our interests.

    Subject to provisions of the Act:

    (a) you may, upon payment of a prescribed fee, make a data access request in writing to us; and

    (b) we may refuse to comply with a data access request or a data correction request and shall, by notice in writing, inform you of our refusal and the reasons of our refusal.

    8. Confidentiality

    Personal information held by us will be kept confidential in accordance with this Privacy Policy pursuant to any applicable law that may from time to time be in force.

    9. Security

    This Platform has security measures in place to protect the loss, misuse, theft, unauthorised alteration and disclosure of the information under our control.

    While we strive to protect such Personal Information, we cannot ensure or warrant the security of any Personal information transmitted to us over the Internet and individuals do so at their own risk.

    We may transfer your personal data to a place outside Malaysia and you hereby give your consent to the transfer.

    10. Changes to Privacy Notice

    We reserve the right to amend this Privacy Notice from time to time without prior notice. We advise that you check this Privacy Notice on a regular basis.

    11. Inconsistency between English and Bahasa Malaysia version

    In the event of any inconsistency between the English version and the Bahasa Malaysia version of this Notice, the English version shall prevail over the Bahasa Malaysia version.

    12. Our Contact Details

    You have the right to request access to and to request correction of your personal data and to contact us with any inquiries or complaints in respect of your personal data (including the possible choices and means for limiting the processing of your personal data or to cease or not begin processing your personal data for purposes of direct marketing) from:

    Alpha Catalyst Consulting Sdn. Bhd.,Level 36, Menara Maxis,Kuala Lumpur City Centre.(attention : TENxCLUB Administrators)

    Tel: 603 26150133

    Email: info@alphacatalyst.com

    NOTIS PRIVASI DI BAWAH AKTA PERLINDUNGAN DATA PERIBADI 2010

    Notis ini menyatakan bagaimana Alpha Catalyst Consulting Sdn. Bhd. sebagai pembekal perisian dan Global Entrepreneurship Movement sebagai penganjur pertandingan mengumpul, menyimpan dan mengendalikan maklumat peribadi (seperti yang dinyatakan di bawah) mengikut Akta Perlindungan Data Peribadi 2010 (“PDPA”) dan undang-undang Malaysia melalui penggunaan Platfom ini. Sila baca Notis ini untuk memahami bagaimana kami menyelia maklumat peribadi yang kami perolehi dari anda. Apabila anda memberikan maklumat peribadi anda kepada kami, anda memberi persetujuan anda kepada Notis ini dan kepada pengumpulan, penggunaan, akses, pemindahan, penyimpanan dan pemprosesan maklumat peribadi anda seperti yang dinyatakan di dalam Notis ini.

    1. Notis ini menyatakan:

    1. Jenis maklumat peribadi yang dikumpulkan.
    2. Bagaimana kami mengumpulkan maklumat peribadi anda.
    3. Tujuan pengumpulan maklumat peribadi anda.
    4. Bila kami mendedahkan maklumat peribadi anda
    5. Hak anda untuk mengakses dan membetulkan maklumat peribadi anda.

    2. Definisi Maklumat Peribadi

    Maklumat peribadi merujuk kepada apa-apa maklumat yang berkaitan dengan anda secara langsung atau tidak langsung. Ini termasuk sebarang maklumat yang boleh digunakan untuk mengenalpasti identiti dan menghubungi anda. Jenis maklumat peribadi yang dikumpulkan berbeza mengikut tujuan pengumpulan, secara lazimnya maklumat yang kami kumpulkan mengenai anda adalah: Nama, emel, jawatan dan syarikat.

    3. Bila dan bagaimana kami mengumpul maklumat peribadi anda

    Maklumat yang diberikan oleh pengguna dikumpulan semasa proses pendaftaran dan semasa interaksi pengguna dengan Platfom kami.

    Selain daripada maklumat pengguna yang diberikan secara langsung, server-server web kami secara automatik mengumpul maklumat bukan peribadi anda (contohnya jenis pelayar internet dan sistem operasi yang digunakan, tarikh log masuk, purata tempoh menggunakan Platfom, paparan yang dilihat) melalui penggunaan ‘cookies’. Kami berkemungkinan menggunakan dan berkongsi maklumat yang dikumpulkan dengan Organisasi anda di dalam proses pemantauan dan penyeliaan Platfom ini.

    Cookies

    Apabila anda melawat Platform ini, kami mungkin menjejaki kunjungan anda dengan meletakkan “cookies” di komputer anda agar komputer itu dapat dikenali secara otomatik pada lawatan seterusnya. atau peranti capaian lain apabila anda memasuki laman web tersebut. Cookies adalah fail teks kecil yang diletakkan di komputer anda atau peranti capaian lain oleh laman web yang anda layari. Cookies digunakan secara meluas untuk membolehkan laman web berfungsi, atau berfungsi dengan lebih efektif, dan juga untuk memberi maklumat kepada pemilik-pemilik laman web. Cookies boleh membantu kita dengan pelbagai cara, antaranya, ia membolehkan pemilik laman web menyesuaikan paparan mengikut pilihan anda dan menyimpan kata laluan agar anda tidak perlu menaipkannya semula pada masa hadapan.

    Sekiranya anda tidak mahu menerima sebarang ‘cookies’, anda boleh membuang cookies di dalam cakera keras anda dengan mengikuti arahan yang diberikan oleh pelayar internet anda, menghalang semua ‘cookies’ dari diterima atau menetapkan supaya anda diberitahu sebelum sebarang ‘cookies’ disimpan.

    4. Tujuan maklumat peribadi dikumpulkan

    Maklumat peribadi yang dimaklumkan kepada kami secara sukarela semasa menggunakan Platfom kami akan diproses untuk tujuan-tujuan (“Tujuan”) berikut:

    • Untuk merekod dan mengesahkan identiti anda di dalam organisasi
    • Untuk mencipta akaun pengguna untuk anda
    • Untuk memproses dan membuat analisa berterusan mengikut keperluan organisasi anda
    • Untuk menambahbaik fungsi Platfom agar memberi manfaat kepada pelanggan kami yang sedia ada dan pelanggan kami pada masa akan datang
    • Untuk menyediakan laporan dan bahan penerbitan yang mungkin mempunyai butir-butir bukan peribadi di dalamnya.

    5. Penggunaan dan Pendedahan

    Kami bertanggungjawab ke atas maklumat peribadi yang di bawah seliaan kami dan akan mengambil langkah sewajarnya untuk melindungi maklumat tersebut. Kami akan mendedahkan atau mungkin dedahkan maklumat peribadi anda (kepada syarikat , rakan niaga, pembekal perkhidmatan, jabatan kerajaan dan/atau agensi, penguatkuasa dan/atau badan berkanun dan mana-mana pihak ketiga yang diminta atau diberi kuasa oleh organisasi anda atau anda) untuk Tujuan yang dinyatakan. Kami tidak akan berkongsi maklumat peribadi anda untuk tujuan komersil tanpa persetujuan dari anda.

    6. Maklumat Peribadi Wajib

    Ianya adalah wajib untuk anda memberikan kepada kami Nama, e-mel, jawatan dan nama syarikat (secara kolektif, “data peribadi wajib”). Jika anda gagal untuk memberikan kami data peribadi wajib tersebut, kami boleh enggan untuk memproses maklumat peribadi anda untuk mana-mana Tujuan yang dinyatakan.

    Anda bertanggungjawab untuk memastikan maklumat yang diberikan kepada kami tepat, lengkap, tidak mengelirukan dan terkini.

    Kami boleh memohon bantuan anda jika maklumat peribadi yang berhubungan dengan orang lain dikehendaki untuk memproses maklumat peribadi anda untuk Tujuan yang dinyatakan dan anda dengan ini bersetuju untuk menggunakan usaha terbaik anda untuk membantu kami bila diperlukan.

    7. Hak anda untuk mengakses dan membetulkan maklumat peribadi

    Anda boleh mengakses dan menukar maklumat peribadi yang dipaparkan pada skrin ‘My Profile’ Platfom selama tempoh penggunaan yang dipersetujui oleh Organisasi anda.

    Semua maklumat peribadi yang diberikan kepada kami akan kekal di dalam simpanan kami selama ianya diperlukan untuk Tujuan yang dinyatakan atau untuk memenuhi tujuan perundangan, perakaunan atau untuk melindungi kepentingan kami.

    Tertakluk kepada peruntukan-peruntukan Akta tersebut:

    (a) Anda boleh, apabila dibayar fi yang ditetapkan, membuat suatu permintaan mengakses data secara bertulis kepada kami; dan

    (b) Kami boleh enggan mematuhi permintaan mengakses data atau permintaan pembetulan data dan hendaklah, melalui notis bertulis, memaklumkan anda mengenai keengganan tersebut dan sebab-sebab bagi keengganan tersebut.

    8. Kerahsiaan

    Maklumat peribadi yang disimpan oleh kami akan dirahsiakan selaras dengan dasar privasi ini menurut undang-undang tertentu.

    9. Keselamatan

    Platfom ini mempunyai ciri-ciri keselamatan untuk melindungi maklumat di bawah kawalan kami dari kehilangan, salah guna, kecurian dan pindaan serta pendedahan tanpa izin.

    Walaupun kami berusaha untuk melindungi maklumat peribadi anda sepenuhnya, kami tidak dapat menjamin keselamatan maklumat yang diberikan kepada kami melalui Internet dan individu akan melakukannya atas risiko sendiri.

    Kami boleh memindahkan data peribadi anda ke sesuatu tempat di luar Malaysia dan anda dengan ini memberikan persetujuan anda terhadap pemindahan tersebut.

    10. Perubahan kepada Notis Privasi

    Kami berhak untuk mengubah notis privasi ini dari semasa ke semasa tanpa notis terlebih dahulu. Kami sarankan agar anda menyemak notis privasi ini dari semasa ke semasa.

    11. Konflik di antara versi Bahasa Inggeris dan Bahasa Malaysia

    Sekiranya terdapat apa-apa konflik antara versi Bahasa Inggeris dan versi Bahasa Malaysia dalam Notis ini, versi Bahasa Inggeris akan mengatasi versi Bahasa Malaysia.

    12. Cara menghubungi kami

    Anda berhak untuk meminta akses kepada dan meminta pembetulan terhadap maklumat peribadi anda dan untuk menghubungi kami tentang apa-apa pertanyaan atau aduan berkenaan dengan maklumat peribadi anda (termasuk pilihan-pilihan dan cara-cara yang mungkin untuk mengehadkan pemprosesan maklumat peribadi anda atau untuk memberhentikan atau tidak memulakan pemprosesan maklumat peribadi anda bagi maksud pemasaran langsung) daripada:

    Alpha Catalyst Consulting Sdn. Bhd.,Level 36, Menara Maxis,Kuala Lumpur City Centre.(U/P : Pentadbir TENxCLUB)

    Tel: 603 26150133

    Emel: info@alphacatalyst.com